You are currently viewing Att leda team i en komplex tillvaro

Att leda team i en komplex tillvaro

Det här är kursen för sig som redan är en erfaren ledare, har gått alla ledarskapskurser och vill ta nästa steg för att lyfta ditt ledarskap ytterligare. 

Du har lärt dig hur man leder strategiskt i en föränderlig omvärld, och nu vill du ha verktyg för att leda på nästa nivå – i en komplex tillvaro.

Då är den här kursen till för dig!

Vår digitala online-utbildning riktar sig till dig som vill få konkreta verktyg i hur du kan leda i en komplex tillvaro på ett effektivt sätt. Det finns många dimensioner som är avgörande för att leda idag. Hur exempelvis våra vuxenutvecklingsstadier påverkar samarbetet, hur våra underliggande psykologiska behov påverkar oss och hur dessa två samverkar. Du kommer att leda – och människor kommer att vilja ledas – på fundamentalt olika sätt beroende på era individuella underliggande psykologiska behov i kombination med var du/de befinner er inom för vuxenutvecklingsstadie. I den här kursen skapar vi förståelse för hur du kan leda ännu mer effektivt i komplexitet och hur andra kommer att vilja ledas utifrån den här kombinationen så att du får enklare att nå fram i din kommunikation, leda strategiskt, få till gruppdynamiken, komma ur grupptänkande, och undvika icke produktiva konflikter.

Bilden visar hur vi går genom livet i olika stadier från barn till vuxen. Som du ser är det väldigt få på översta stadiet eftersom vi i dagsläget inte utsatts för den här typen av komplexitet som det är idag, utan det vi har behövt hantera har varit i kontexten av mer stabila miljöer där saker hänt lite långsammare än idag. När det kommer till att leda människor så är och förblir vi komplexa att förstå, men den här utbildningen kommer att ge dig handgripliga verktyg som förenklar det avsevärt för dig.

Innehåll

  • Psykologiska behov –  Svensk forskning och praktiska tillämpningar
  • Hur våra vuxenutvecklingsstadier  i kombination med att hantera komplexitet och snabbrörlighet påverkar oss som individer och när vi leder andra
  • Grupp- och teamdynamik, hur vi skapar välfungerande ledningsteam (eller andra team)
  • Verktyg för att nå fram och få med dig alla i en gemensam riktning

Reflektion och upplevelsebaserade övningar löpande under dagen.

Ett fåtal begränsat antal platser. Vill ni anmäla ett helt team, kontakta oss!

Innan utbildningen

Inför utbildningen får du göra en analys av dina psykologiska behov.

Tid och plats

✔️ Datum:: hör av dig till oss vid intresse

✔️ Tid: 09.00 – 16.00

✔️ Pris: 5 000 kr

✔️ Utbildningen sker via Teams.

Lärare

Jenny Persson

Specialiserad i att röra sig mot en kultur av ökad affärs agilitet med inriktning mot transformation. Utbildar i ett transformativt ledarskap, grupputveckling, byggande av lärande organisationer,  att utveckla organisationer där människor presterar bättre och känner sig mer motiverade. Professionell coach (ICF), och även utbildad i gruppcoaching & transformativ coachning. Certifierad i MyNeeds (expertcertifieringen), Leadership agility coach med tillhörande 360 verktyg (vuxen utvecklingsstadier kopplat till hur man hanterar komplexitet).

Desirée Rova

Har en bakgrund som organisationskonsult och är entreprenör och innovatör . Hon har grundat MyNeeds 2011 och tilldelats innovationspris 2013 för metoden. Hon är författare till boken “Motiverad! – en handbok i motivationsbaserat ledarskap” och föreläser om ämnet.