Du visar för nĂ€rvarande Psykologisk trygghet đŸ€ psykologiska behov & impostor fenomenet = lĂ€rande organisation

Psykologisk trygghet đŸ€ psykologiska behov & impostor fenomenet = lĂ€rande organisation

Denna utbildning Àr specifikt framtagen för dig som arbetar med HR, personalansvar eller förÀndringsarbete.  Fokus ligger pÄ att kunna bidra till en hÄllbar lÀrandekultur i en tid av snabba förÀndringar och ökad komplexitet. En kultur som prÀglas av hÀlsa, inlÀrning, glÀdje och prestation. Utbildningen integrerar tre centrala omrÄden, Psykologisk Trygghet, Inre Motivation samt Impostor-fenomenet (Bluffsyndromet).

Vi kommer att granska teorin och forskningen samt bidra med en verktygslĂ„da att börja testa ”hemma” i sin egen organisation.

Genom att förstÄ vilka faktorer som pÄverkar kan vi utveckla strategier och metoder som bidrar till en kultur som stÀrker hÀlsa, lÀrande och prestation.

MĂ„l med kursen

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna skapa förutsÀttningar för psykologisk trygghet och förstÄ de grundlÀggande behoven som driver inre motivation och ImpostorkÀnslor hos dig sjÀlv och andra. Kursen kommer att inkludera följande teman:

  • Teori och forskning
  • Praktisk tillĂ€mpning för att skapa en lĂ€randekultur.
  • Utforskning av komplexitetsteori.
  • Personlig analys av dina primĂ€ra psykologiska behov som utgör din inre motivation.
  • Djupdykning i Impostor-fenomenet, inklusive dess konsekvenser och hur man hanterar och behandlar det.

UpplÀgg & datum

Återkommer om nya datum. Vill ni göra det internt, sĂ„ fĂ„r ni gĂ€rna kontakta oss för upplĂ€gg.

Utbildningen Àr digital.

Vem Àr kursen till för?

Utbildningen Àr skrÀddarsydd för dig som arbetar med mÀnniskor sÄvÀl i offentlig som privat sektor. Den riktar sig till dig som stöttar eller driver förÀndringsarbete.

Innan kursen

Inför utbildningen fÄr du göra en analys pÄ din inre motivation som baseras pÄ forskning. Analysen ger dig svar pÄ vilka tvÄ psykologiska behov som Àr viktigast för din inre motivation samt vad dessa betyder. Det Àr en enkÀt som du fyller i digitalt som tar ca 10 min att besvara som vi sedan fördjupar oss i under utbildningen.

Feedback frÄn tidigare deltagare av Imposter workshop

“ Mkt intressant och igenkĂ€nning bĂ„de frĂ„n sig sjĂ€lv och andra i ens omgivning. Nu vill man bara lĂ€ra sig Ă€nnu mer, det Ă€r ett riktigt gott betyg ”

”En fin WS som belyste IF och att vi Ă€r mĂ„nga som behöver veta att vi duger trots vĂ„ra tanketroll”

☀ Alla deltagare skulle rekommendera kursen till kollegor.

Kursansvariga

Frida Mangen hÄller kursFrida Mangen Àr personalvetare­/beteendevetare som arbetar som konsult och förelÀsare inom HR, organisation, ledarskap och förÀndringsledning. Hon driver Àven podcasten AgilaHRpodden. Hennes passion och drivkraft Àr att bidra till mer hÄllbara och framgÄngsrika organisationer med hjÀlp av nytÀnkande idéer och agila arbets- och tankesÀtt.

DesirĂ©e Rova Àr personalvetare med en bakgrund som HR och organisationskonsult.  Hon har grundat MyNeeds 2011 och tilldelats innovationspris 2013 för metoden. Hon Ă€r författare till boken “Motiverad! – en handbok i motivationsbaserat ledarskap” och förelĂ€ser om Ă€mnet.

 

Jens Boman Àr lÀkare och docent. Arbetar med forskning, undervisning, handledning och coachning med fokus pÄ personlig och professionell utveckling, chefskap, ledarskap och sjÀlvledarskap. Bedriver aktuell forskning inom omrÄdena emotionell intelligens, impostor-fenomenet, stress/utmattning och sjÀlvmedkÀnsla. LÄng erfarenhet av chef-/ledarskap och blev 2012 utsedd till Sveriges BÀsta Verksamhetschef av Institutet för Medicinsk RÀt